Ezotéria

2009.07.07. 12:54

Isten Mannája, a búzafűlé

Több mint ötvenmillió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, energiadús táplálékot biztosítva a növényevő állatoknak. A füvek levében levő hatóanyagot a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas tette híressé.

L. Zs.

A zsenge füvek kipréselésével élénkszínű zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása volt. 1963-ban megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát, és azóta sokakat meggyógyítottak súlyos betegségeikből.

Mi is az a búzafűlé?

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15cm) , csíráztatott bio-tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű  kipréselt, édeskés, zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.
A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek. 
Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen.

Mit tartalmaz a búzafűlé?

• Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
• Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
• Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.
• Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A füvek kb. több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek.
• Klorofill, amely a növények napenergia-hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlít egymásra.
• Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Mit tud a búzafű?

• Elsősorban megelőzésként ajánlható. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi is csodákra képes), vagy szed búzafűkapszulát, ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.
• Segíti a méregtelenítést, így hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának.
• Regenerálja a sejteket, így lassítja az öregedést, és véd az idő előtti kimerüléstől.
• Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat), serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.
• Javítja a szöveti oxigénellátást.
• Támogatja az immunaktivitást.
• Serkenti a vérképzést.
• Javítja a sejtanyagcserét.
• Frissít, vitalizál.
• Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat.
• Lúgosít - az elsavasodott szervezet ph-ját az egészséges érték felé mozgatja.
• Segít az emésztésben és a belső szervek működésében.
• Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.

Ha mindez nem lenne elég…
• Elsősegélyként vágás, égés, bőrpír, csípés esetén érdemes rácsepegtetni a bőrfelületre.
• Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk.
• Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.
• Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszüntetni a duzzadt fogínygyulladást.
• A finoman szűrt búzafűlé szembe csepegtetve nyugtatóan hat (kivörösödés, égő, viszkető érzés).
• Nőgyógyászati problémák esetén (pl. gombásodás, terméketlenség, daganatok) fél deci búzafűlé hüvelyben tartva (gyertyaállás pozícióban 5-10 percig) jótékony hatású.

Hogyan fogyaszd?

A kipréselt  lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan reagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani. A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel. Fél órával előtte kevés nyers citromlé előkészíti az emésztő rendszert. Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítsd elő a "terepet".
Tapasztalatok szerint a búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel és a gyomorban összegyűlt nyálkával. Gyakran levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. Ezek a jelei annak, hogy szervezet tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek hosszú évek alatt felhalmozódtak.

A búzafűlé-kúra - amelynek időtartama mintegy két-három hét - befejeztével megnövekszik a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképessége, érzékelhetően növekszik a szervezet betegségekkel szembeni ellenállóképessége. A búzafűlé-kúra segít megszabadulni felesleges kilóinktól is.

A búzafű levét azonban nemcsak böjt kiegészítéseként, illetve kúraszerűen, hanem napi rendszerességgel is lehet fogyasztani.

Termeszd a saját füvedet!

Szükséges hozzá:
• jó minőségű, csíraképes biobúza (lehetőleg tönköly)
• jó minőségű fekete föld, lehetőleg vegyszermentes, vagy erdei humusz
• műanyag, vagy üveg, vagy rozsdamentes lavór
• ugyanilyen tálcák
• jó minőségű tisztított, vagy Pí-, vagy desztillált víz
• megfelelő hely és hőmérséklet: 15 - 20 C, első két nap sötét, utána napos

A búzát 10-12 órára (2 rész víz, 1 rész búza) beáztatjuk, majd lecsurgatás után nedves ronggyal letakarva 24 órán át csíráztatjuk. Egyenletesen, egy rétegben rászórjuk a földdel feltöltött lavórra, majd enyhén meglocsoljuk. Egy üres tálcával letakarjuk 2 napig. Közben egyszer, ha száraz a föld, kissé megöntözzük. Ezután a fedő tálcát eltávolítjuk, és nem túl erős napfényre téve 6-10 nap után 10-20 cm-es magasság között ollóval, vagy éles, recés késsel levágjuk. A learatott fű zacskóban 7 -14 napig tárolható a hűtőben. Újra termesztéshez új föld, új búza szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!