Foci VB 2022

2022.11.24. 10:39

A legszebb somogyi játékvezető szerint ez a meglepetések világbajnoksága

Hatalmas érdeklődés övezi az egész világon a napokban elrajtolt Katari labdarúgó világbajnokságot. Mindenki a meccseket nézi, és természetesen előszeretettel szakérti is meg azokat.

Barkóczy László

Méltán népszerű Tündérszépek versenyünkön is kiemelkedett szépségével a barcsi Harcos Noémi, aki játékvezetőként is rendszeresen feltűnik a somogyi, megye I-es labdarúgó mérkőzéseken. Ugyanakkor nem csak szépsége és hivatása miatt különleges. A világbajnokságot is teljesen egyedi gondolatok mentén követi.

Harcos Noémi Fotó: Muzslay Péter

– Elismerem, nagyon izgalmas meccseket láthatnak a focirajongók minden nap – mesélte Harcos Noémi. – Kicsit talán sok a hosszabbítás a meccseken, ami először meglepett. De végül is érthető, a cserék a sérülések, és a sok VAR-ozás (videóbíró használata) miatt.

A fiatal játékvezető a világbajnokságon szolgálatot teljesítő kollégái szakértelmét, és munkáját kiemelkedőnek tartja.

– Ők a világ legjobbjai, így nem meglepő, hogy ők vezetik a mérkőzéseket – folytatta Noémi. – Annak is nagyon örültem, hogy láttam női játékvezetőket is a világbajnokságon. Tetszik ez az irány.

 

Talán sokakat meglephet, de Noémi nem szurkol egyetlen csapatnak sem, de mindegyik meccset megnézi, amelyiket csak tudja. Ezekre sem fogad, hiszen ezt hivatása miatt nem is teheti. De azt mondja, ez a világbajnokság mindenképpen a meglepetések bajnoksága.

– Az, hogy Argentína kikapott Szaud-Arábiától, vagy hogy a japánok elverték a németeket hatalmas meglepetés számomra – ámult el a szép játékvezető. – De az is furcsa volt, hogy Lengyelország csak döntetlent játszott Mexikóval.

Harcos Noémi megtippelni sem akarja, vajon ki lesz a világbajnok. De követni fogja a küzdelmeket, és együtt izgul minden gólért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!