vb 2022

2022.11.26. 20:43

A világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Argentina akár már ma kieshet

A vb egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott argentin válogatott hétfőn nyugodt, de magabiztos első félidő után a második játékrészben képtelen volt reagálni Szaúd-Arábia gyorsan szerzett két góljára, így az előzetesen a C csoport leggyengébbjének tartott csapattól kapott ki.

Mexico's defender #15 Hector Moreno (L) fights for the ball with Argentina's forward #10 Lionel Messi (R) during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Argentina and Mexico at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 26, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Fotó: AFP

Mindez rendkívül kellemetlen helyzetbe taszította az argentinokat, akik Mexikó ellen nem hibázhatnak, ugyanis egy vereséggel gyakorlatilag kiesnének, de a döntetlennel sem lennének könnyű helyzetben.

Mexikó küzdelmes mérkőzésen játszott döntetlent a Lengyelország elleni nyitányon, melyen Guillermo Ochoa kapus mentett pontot az együttesnek Robert Lewandowski büntetőjének hárításával.
A csapat szövetségi kapitánya, a korábban Argentínát is irányító Guillermo (Tata) Martino minden bizonnyal a lengyelek ellen látott stabil védekezésre fekteti a hangsúlyt, pontszerzéssel ugyanis reális esélye maradna a csapatnak az utolsó forduló előtt a továbbjutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!