Foci vb 2022

2022.11.20. 20:06

Ecuador magabiztosan nyert Katar ellen a vb nyitómeccsén

Esélye sem volt a házigazda katari válogatottnak Ecuador ellen a labdarúgó-világbajnokság első meccsén.

Sorozatban ötödször játszott házigazda nyitómeccset, és most fordult elő először, hogy kikapott. A hazai csapat első vb-meccsén léphetett pályára, ezen a történelmi meccsen pedig Felix Sanchez az al-Sib – al-Ravi, Huhi, Hasszan – Pedro Miguel, Budiaf, Hatem, Ahmed – al-Hajdosz, Afif, Ali tizenegyet küldte pályára. Az ecuadori csapat pedig a Galíndez – Preciado, Torres, Hincapié, Estupinán – Plata, Mendez, Caicedo, Ibarra – Estrada, Valencia összeállításban.
Nem kellett sokat várni a világbajnokság első góljára. Az ecuadori csapat egy szabadrúgást ívelt középre, majd Enner Valencia bólintott a hazai kapuba, de a videobíró elvette a találatot a 3. percben. Hosszas elemzés után meg lehetett találni a leshelyzetet, amiért elvették a gólt.
 

 


Nem sokkal később Enner Valencia harcolt ki tizenegyest, miután al-Sib kapus elhúzta a lábát. A labda mögé a sértett állt, aki nem hibázott, a 13. percben megszerezte a vezetést Ecuadornak.
Itt még nem volt megállás, az első félidő második felére is lendületben maradt az ecuadori csapat, egy remek beadás után Enner Valencia szerzett újabb gólt, remekül fejelt a katari kapuba.
Valencia ezzel a találattal elérte, hogy hazája legutóbbi öt világbajnoki gólját ő szerezte.
Az első félidő hosszabbításában alakította ki Katar a legnagyobb helyzetet, egy beadás után fejelt sután a labdába Ali, így kapu mellé szállt a labda.
A második félidőben Ibarra került először helyzetbe, de a szép tekerését még szebben véde al-Sib.
A folytatásban csendesen csordogált a mérkőzés, Ecuador félgőzzel is nagyon simán őrizte az előnyét. A 75. percben Valenciát cserélte le az argentin szövetségi kapitány, Alfaro. Ami miatt kicsit izgulhattak az ecuadori szurkolók, az azért lehetett, mert a csapatkapitány bicegve ment le a pályáról.
Az utolsó percekben akadt még egy katari helyzet, de az újabb fejes ezúttal sem talált kaput.
A meccs képéről sokat elmod még, hogy Katar négy sárgával, és kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be a találkozót. A csoport másik meccsét, a Szenegál-Hollandia meccset hétfőn rendezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!