Friss hírek

2004.10.18. 17:59

Kuncze Gábor gratulált Hiller István új MSZP-elnöknek és találkozót javasolt

Kuncze Gábor SZDSZ-elnök hétfőn levélben gratulált Hiller Istvánnak az MSZP elnökévé történt megválasztása alkalmából, egyúttal találkozót javasolt neki a két párt előtt álló feladatok áttekintésére.

BAMA

 "Kívánom, hogy meghirdetett céljaidat sikerüljön megvalósítani: az MSZP erős baloldali pártként őrizze meg kiemelkedő  szerepét a magyar politikában" - olvasható Kuncze Gábor levelében,  amelynek szövegét Lovász Anita, az SZDSZ sajtófőnöke juttatta el az  MTI-nek.
     Az SZDSZ elnöke szerint "a közélet színvonalának emelése  szempontjából rendkívül fontos, hogy a legjelentősebb  világnézeteknek határozott képviselete legyen a politikai életben".
     "A demagóg és felelőtlen politizálás térnyerése szoros  összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy egyes pártok hajlamosak  megfeledkezni elveikről és hagyományosan vállalt értékeikről" -  teszi hozzá.
     Kuncze Gábor ezért biztatónak tartja, hogy feltámadt az igény a  valódi konzervatív értékek megjelenítésére a jobboldalon, és a  szociáldemokrata értékek korábbinál bátrabb képviseletére a  baloldalon.
     A pártelnök hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az SZDSZ, a magyar  liberális párt, ahogy eddig, a jövőben is a liberális elveket  képviseli politikájában.
     Kuncze azt is kiemelte, hogy az MSZP és az SZDSZ koalíciója egy  szociáldemokrata és egy liberális párt együttműködésére épül, aminek  az az alapja, hogy a két párt egyike sem hirdetett meg olyan  célokat, amelyek kizárnák a közös munkát a másikkal.
     "Mind a két párt hisz a jogállamiságban és a  parlamentarizmusban, védi az emberi jogokat, és gazdaságpolitikáját  nem a piacgazdaság elutasítására alapozza" - olvasható a levélben.
     Kuncze Gábor szerint a közös kormányzás másik feltétele, hogy  mind a két párt azt érezhesse, legfontosabb programjait meg tudja  valósítani. A két különböző értékrendnek szerinte "egymással  párhuzamosan, egymást kiegészítve, sok esetben egymással  kompromisszumot kötve kell érvényesülnie".
     "Annak érdekében, hogy az MSZP és az SZDSZ közötti együttműködés  minél hatékonyabban segítse a közös célok megvalósítását, javaslom,  hogy a két párt elnöke találkozzon, és tekintse át az előttünk álló  feladatokat" - írta Hiller István MSZP-elnöknek Kuncze Gábor, az  SZDSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!