Friss hírek

2004.10.20. 11:16

Lamperth Mónika megköszönte Mádl Ferenc közbenjárását a választási törvény ügyében

Lamperth Mónika, belügyminiszter levélben mondott köszönetet a köztársasági elnöknek azért, hogy személyes közbenjárásával elősegítette a többpárti konszenzust a választási törvény módosítása ügyében.

BAMA

A belügyminiszter köszönetét fejezte ki Mádl Ferencnek azért, hogy személyes közbenjárásának köszönhetően a négy parlamenti  párt meg tudott egyezni arról a törvénymódosításról, mely a  külföldön leadott szavazatokról rendelkezik.

Lamperth Mónika október 14-én kereste fel a köztársasági  elnököt. Tájékoztatta a népszavazási törvény módosítása kapcsán  kialakult közjogi helyzetről, egyben az államfő támogatását és  segítségét kérte ahhoz, hogy az Országgyűlés fel tudja számolni az  alkotmányos mulasztást.

A hétfői döntés előtt a parlamenti pártok több egyeztetést is  folytattak a választási törvény módosításáról, azonban nem sikerült  megállapodásra jutniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!