Friss hírek

2004.10.29. 11:13

Református iskolák találkozója a Budapest Sportarénában

Száznál több magyarországi és határon túli református oktatási-nevelési intézmény csaknem tízezer tanulója vesz részt szombaton a református iskolák találkozóján, a Budapest Sportarénában - közölte a református egyház zsinatának kommunikációs szolgálata.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Luther Márton
[/caption]A reformáció ünnepe, október 31-e előtti napon tartandó esemény a református oktatási intézmények eddigi legnagyobb seregszemléje - olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

 A Magyarországi Református Egyház által szervezett találkozó fővédnöke Mádl Ferenc köztársasági elnök.

 A magyarországi és határon túli református oktatási-nevelési intézmények (óvoda, általános iskola, középiskola, diákotthon, művészeti iskola, főiskola, egyetem) növendékei nyolc különvonattal és ötven autóbusszal érkeznek Budapestre.

 A találkozón a rövid előadások, köszöntők mellett az intézmények diáksága mutatja be értékeit: a programban szerepel óvodás körjáték, néptánc, táncjáték, sportakrobatika, népzene, népmese, énekkari és zenekari előadás, valamint labdarúgó-mérkőzés is. A rendezvényen csaknem ezer református diák lép fel.

 Az esemény ünnepi istentisztelettel zárul, igét hirdet Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke.

A seregszemle időszerűségét emeli, hogy az elmúlt hetekben a 2005. évi állami költségvetési javaslat kapcsán az egyházak veszélyben érzik közoktatási intézményeik jövőjét - írta a zsinat kommunikációs szolgálata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!