Friss hírek

2004.10.18. 15:22

Új busz- és villamosjáratok Dél-Budán

Támogatja a fővárosi önkormányzat vezetése az 58-as buszjárat meghosszabbítását és azt, hogy 58/A, valamint 250-es jelzéssel új buszjáratot indítsanak.

BAMA

   A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésének résztvevői az MTI-nek elmondták, hogy a XXII. kerület kérésére, az Arany János út  környékének jobb tömegközlekedése érdekében időszakosan üzemelne az  új 250-es buszjárat. A 41-es és a 150-es buszvonalakat összekötő új,  250-es buszjárat csúcsidőben félóránként, azon kívül óránként  közlekedne. Az új járat indításához szükséges infrastrukturális és  forgalomtechnikai fejlesztéseket a kerület vállalta.

     A kabinet egyetértésével ugyancsak a Fővárosi Közgyűlés elé  kerülhet október végén az a javaslat, hogy az albertfalvai új  bevásárlóközpontot Budafok felől az új 58-as buszjárattal lehessen  megközelíteni. Ezzel a járattal párhuzamosan munkanapokon  csúcsidőszakban 58/A jelzéssel a Balatoni út (Háros út) - Törley tér  között betétjárat közlekedne.

     A kereskedelmi központ XI. kerület felőli megközelítését a 18-as  villamosvonal meghosszabbításával oldják meg. A 18-as villamosok  minden második szerelvénye 118-as jelzéssel éri el a  bevásárlóközpontot.

     A BKV a forgalmi tapasztalatok alapján megvizsgálja azt is, hogy  érdemes-e a 3-as buszt útvonal-módosítással a bevásárlóközponthoz  irányítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!