Friss hírek

2004.11.18. 17:02

Ötszáz határon túli lelkész hirdet majd igét Magarországon

Mintegy ötszáz határon túli magyar református lelkész hirdet igét november 28-án és december 5-én a magyarországi templomokban;

BAMA

Erről a  Kárpát-medencei Református Generális Konvent Elnöksége döntött a  kettős állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán szerdán  Beregdarócon.

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke azt mondta:  elsősorban a népszavazás ténye az, amit szeretnének a magyar  közvéleményben tudatosítani.
Az igehirdetés mellett a határon túli református lelkészek  tájékoztatást adnak közösségük helyzetéről - tette hozzá.

November 28-án egyértelműen azt kérik majd a lelkészek a  gyülekezetek tagjaitól, hogy vegyenek részt a december 5-i  népszavazáson és igennel voksoljanak a kettős állampolgárságra.

Bölcskei Gusztáv közlése szerint november 28-án a határon túli  egyházkerületek elnökségeinek tagjai Budapesten, december 5-én pedig  Debrecenben szólnak a hívekhez; egyidőben, de más-más templomokban.

A határon túli lelkészek más helyszínek mellett Budapesten a  Kálvin téri, a Szilágyi Dezső téri, a Pozsonyi úti és a kelenföldi  templomban, a nagyvárosok közül Miskolcon, Tatán, Kecskeméten és  Nyíregyházán, továbbá számos kistelepülésen hirdetnek igét az  említett két vasárnap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!