Friss hírek

2004.12.27. 12:56

Petárdáért bírság

Akár 50 ezer forint pénzbírsággal sújtható az, aki mások egészségét, testi épségét veszélyeztetve használja a pirotechnikai eszközöket.

BAMA

A petárda az egész évben legálisan vásárolható (14 éven felüliek esetében) és felhasználható „játékos pirotechnikai terméknek” minősül, mivel hatóanyagának mennyisége nem haladja meg az egy grammot. Ám a három grammnál nagyobb hatóanyag-tartalmú, kettes osztályba sorolt pirotechnikai termékeket - így az ilyen petárdákat is - csak az év végén, december 28-tól 31-éig vásárolhatják, birtokolhatják és használhatják a nagykorúak. Ezeket a termékeket csak december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig lehet felhasználni. A fel nem használt, kettes osztályú pirotechnikai termékeket öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítés nélkül átvenni.

A pirotechnikai eszközöket nem lehet közintézmények környékén, sportlétesítményekben, repülőtereken használni. Ellenkező esetben szabálysértés miatt eljárást kell indítani a felhasználó ellen, a rendőrség pedig 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!