Friss hírek

2004.12.10. 12:25

Petíciót adtak át az Amnesty International aktivistái a pártok képviselőinek

Több mint hatezer aláírt képeslapot adtak át a civil szervezet képviselői a parlamenti frakciók képviselőinek azért, hogy a családon belüli erőszak, azon belül is a távoltartás intézménye kapcsán megfelelő törvényi szabályozás szülessen. Az aktivisták az aláírt képeslapokat pénteken Budapesten, a Képviselői Irodaház aulájában adták át a megjelent képviselőknek.

BAMA

Az aláírásgyűjtési kampány, amelynek lezárása a petíció átadása  volt, november 28-án indult az Amnesty International, a Habeas  Corpus Munkacsoport és a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE)  civil szervezet kezdeményezésére. 

"Ez egy létező gond, amivel nem érezzük, hogy eleget  foglalkoznak, sőt volt egy országgyűlési határozat tavaly, amely  arra kötelezte volna a kormányt, hogy valami történjen már  márciusban. (...) a halogatásból elég, mert az emberek életébe  kerül" - mondta Fodor Márk, az Amnesty International magyarországi  igazgatója. 

Németh Erika, az MSZP-frakció emberi jogi és kisebbségi  munkacsoportjának tagja azt mondta, hogy ebben a kérdésben a civil  társadalom ereje nélkülözhetetlen, és további jó munkát kívánt a  szervezetnek. 

Béki Gabriella (SZDSZ) hangsúlyozta: nem születhet olyan  törvény, amivel kapcsolatban alkotmányossági aggályok merülnek fel.  Hozzátette: a benyújtott javaslat ilyen volt, amit mindenképpen  korrigálni kell. 
Az MDF-frakció nevében Birkás László vette át az aláírt  képeslapokat, a Fidesz-frakció képviselője nem jelent meg.

Az aktivisták az aláírt képeslapokat pénteken Budapesten, a Képviselői Irodaház aulájában adták át a megjelent képviselőknek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!