Friss hírek

2005.01.10. 18:11

Döntés a János kórház volt vezetőjének fegyelmijéről

Jövő heti ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága arról, hogy milyen elmarasztalásban részesíti a János kórház korábbi főigazgatóját, akinek működése alatt 1 milliárd forintos tartozást halmozott fel az intézmény.

BAMA

Havas Szófia, a testület alelnöke, országgyűlési képviselő hétfőn elmondta: még decemberben korábbi határozatukat  visszavonva, január végére módosították a határidejét annak, hogy  Nagy Péter Pál közös megegyezéssel távozhat a kórházból. 

A szocialista egészségügy-politikus közölte, hogy a bizottság  által megbízott fegyelmi biztos decemberben és január elején sem  tudta személyesen meghallgatni a korábbi főigazgatót. A múlt héten  betegséget jelentő exvezető írásban juttatta el álláspontját a  városházi revizorok és a csődbiztos által készített jelentéssel  kapcsolatban. 

Az alelnök tájékoztatása szerint a revizorok és a csődbiztos is  komoly gondokat tárt fel a kórház működésében, különösen a  szerződéskötéseknél. Egyebek mellett a laborprivatizáció 500 millió  forintos, és a helikopter-leszálló építéséről szóló 12 millió  forintos szerződésénél, valamint a felújításoknál észleltek  gondokat. Ez utóbbiaknál 20 tenderből 19-et ugyanaz a cég nyert el.  Kifogásolták a szakemberek azt is, hogy miért kellett évi 120 millió  forintos informatikai szerződést kötni egy külső szervezettel,  amikor az intézménynek 7 fős informatikai egysége van. 

Szolnoki Andrea, főpolgármester-helyettes az egészségügyi  bizottság november 18-ai ülését követően elmondta: a  korábbi csődbiztosi jelentés szerint a lemondott főigazgatónak  felelőssége van abban, hogy több százmillió forintos adósságot  halmozott fel az intézmény. Ha a bizottság nem marasztalja el Nagy  Péter Pált, akkor közös megegyezéssel és 20 millió forint körüli  végkielégítéssel távozhat. 

Az egészségügyi bizottság december 9-én indított fegyelmi  vizsgálatot Nagy Péter Pál ellen. A Fővárosi Közgyűlés december  16-án 30 millió forintot biztosított a János kórház 60 napon túli  tartozásaira, 300 millió forintot pedig 95 dolgozó leépítési  költségeinek megelőlegezésére.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!