Friss hírek

2005.02.16. 10:47

Április 3-án módosítja a MÁV az ez évi menetrendet

A MÁV Rt. az utas-igények és a technikai lehetőségek figyelembe vételével április 3-án módosítja a 2005. december 10-ig érvényes menetrendjét - jelentette be Kiss Gábor, a MÁV Rt. személyszállítási marketingosztály vezetője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

BAMA

Elmondta: a módosítás révén 27 járat több helyen áll meg, illetve 49 járatnál javították a csatlakozási lehetőséget.

Guthyné Molnár Mária, a MÁV Rt. személyszállítási szolgáltatás-tervezési osztályvezetője,  hangsúlyozta, hogy az európai országok gyakorlatában a vasúttársaságok általában évente háromszor korrigálják az adott időszakra érvényes menetrendet.

Az első változtatás a nagyobb jelentőségű, mert ez az utasok, önkormányzatok igénye alapján és a technikai lehetőségek figyelembe vételével történik. Egy másik módosítás általában a nyár elején van, amikor a turizmushoz igazodó utazásokat veszik figyelembe. A harmadik korrekció augusztus végén várható, amelyek  kisebb jellegű módosítások.

A MÁV tájékoztatása szerint a 2004/2005 menetrendi évben 3.120 járat közlekedik átlagban naponta. Utas-panasz 70 vonat közlekedésére és 33 csatlakozásra érkezett.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!