Friss hírek

2005.02.10. 11:37

Az ombudsmanhoz fordult a Nemzeti Fórum a 65 év feletti közalkalmazottak nyugdíjazása ügyében

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordult az MDF-ből kizárt és kivált képviselőkből álló Nemzeti Fórum országgyűlési csoportja a 65 év feletti közalkalmazottak nyugdíjazása ügyében - közölte Kelemen András független országgyűlési képviselő, a csoport tagja, csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

A Nemzeti Fórum szerint alkotmányt sérthet, hogy a 2005. évi költségvetési törvény elfogadása során az Országgyűlés úgy döntött,  hogy 65 év felett a megfelelő tudományos fokozatot elért  alkalmazottak kivételével senki sem tölthet be közalkalmazotti  státust - fejtette ki a politikus. 

"Ez egy olyan életkori diszkriminációt jelent, amely  megengedhetetlen az európai jogrend szerint" - mondta Kelemen  András. Hozzátette: azt elfogadnák, ha élettani vizsgálatok alapján  bizonyos szakmákban megállapítanának nyugdíjkorhatárt. 

Mint mondta, amennyiben az ombudsman megerősíti álláspontjukat,  elképzelhető, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak. 
Fejér László, a Nemzeti Fórum egészségügyi munkacsoportjának  vezetője azt mondta, az egészségügyben jelenleg is több száz  orvossal kevesebb dolgozik a szükségesnél. A következő két évben a  törvénymódosítás mintegy nyolcezer orvost érint, és ehhez járul az  unióban munkát vállalók kiesése.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!