Friss hírek

2005.02.02. 12:40

Fővárosi Fidesz-MKDSZ: metró-ügyben nincs felelőse a többletkiadásnak

A Fővárosi Fidesz-MKDSZ szerint megengedhetetlen, hogy a 4-es metró tavalyi előkészítő beruházásakor elköltött egymilliárd forintos többletkiadásnak nem találták meg a felelősét a városházán - közölte Wintermantel Zsolt frakcióvezető-helyettes szerdán Budapesten.

BAMA

"Ez megengedhetetlen hozzáállás a városvezetés részéről, (...) ne akarják azt elhitetni velük, hogy egy egymilliárd forintos  túlköltésnek nincs személyi felelőse" - mondta Wintermantel Zsolt  sajtótájékoztatóján, hozzátéve: sokadszor bizonyosodik be, hogy  Budapest egy következmények nélküli város.

Emlékeztetett: az elmúlt év nyarán derült ki, hogy a metró  előkészítő beruházásaira több mint egymilliárd forintot költött úgy  el a BKV projektigazgatóság, hogy azt előzetesen senki nem  egyeztette, senki nem hagyta jóvá, és a fővárosi közgyűlés elé is  utólagosan terjesztették be.

Ekkor mi szigorú vizsgálatot és felelősségre vonást követeltünk,  de mostanra bebizonyosodott, hogy "a városvezetés szerint nincs  személyi felelőse az  egymilliárd forintos túlköltésnek" - mondta.

Hozzátette: Demszky Gábor és a városvezetés szerint 2004-ben és  2005-ben Budapesten úgy lehet elkölteni egymilliárd forintot  előzetes jóváhagyás nélkül, hogy annak nincsen személyi felelőse.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!