Friss hírek

2005.02.08. 16:43

MAGOSZ demonstráció lesz Budapesten

A gazdaszövetség arra számít, hogy az ország minden részéből mintegy 500 erőgép indul el a főváros felé, amelyek megbéníthatják a főváros életét.

BAMA

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége február 21-én tartja demonstrációját Budapesten, hogy kikényszerítse a gazdák követeléseinek teljesítését. Fenyőházy Tibor, a MAGOSZ országos alelnöke nehezményezte, hogy tavaly 290 milliárd forintos támogatásról hallottak, holott csak 153 milliárd forintot fizettek ki nekik. Arra sem számíthatnak, hogy az idei költségvetésben előirányzott 328 milliárd forintot megkapják - tette hozzá.

A gazdák egyebek között követelik, hogy térítsék meg azt a kárt, amely a terület alapú támogatások kifizetésének elmaradása miatt érte őket. Céljuk továbbá, hogy a kormány meghirdesse az országos támogatásokat és nyissa meg a felfüggesztett AVOP és egyéb pályázatokat. A szervezet kiemelten fontosnak tartja a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv átcsoportosításának visszavonását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!