Friss hírek

2005.03.21. 14:20

Árvízvédelmi készültség

Az ország folyóinak többségén árvízvédelmi készültség van érvényben: az olvadás utáni vízszintemelkedés mind a Duna, mind a Tisza vízrendszerében éreztette hatását.

BAMA

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság közlemény szerint a lehűlés miatt csökkent a vízutánpótlás, így a Maros vízgyűjtő kivételével valamennyi folyó felső szakaszán csökkent a vízszint. Jelenleg a harmadfokú készültség szintjét meghaladóan vonul le a Körösök vízgyűjtőjében a korábban megindult árhullám: a Fekete-, Fehér-, Kettős-Körösön és Hármas-Körös felső szakaszain, 126 kilométer hosszon.

Másodfokú készültségi szint érvényes összesen 213 kilométer hosszon: a Duna felső szakaszán, a Lajtán, a Hernádon, a Berettyón és a Sebes-Körösön. Első fokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn a Mosoni-Duna, Rába, Marcal, Ipoly, Zagyva, Tisza-felső szakaszán, a Lónyai-csatorna, Kraszna, Szamos, Túr, Hernád, Sajó, Takta, Berettyó, Sebes-Körös, Hármas-Körös különböző szakaszain, összesen 908 kilométer hosszban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!