Friss hírek

2005.08.31. 14:54

Eltemették a koszovói szerb áldozatokat

Alekszandar Sztankovicsot és Ivan Dejanovicsot, a szombaton meggyilkolt két koszovói szerb fiatalembert tegnap eltemették a Lipljanhoz közeli temetőkben.

BAMA

A Lipljanhoz tartozó Szuvi Do központjában, a sportpályán Artemije raskai-prizreni püspök és Teodosije lipljani püspök tartott gyászszertartást. Alekszandar Sztankovicsot a livadjei falusi temetőben temették el pap nélkül, mert nem volt megkeresztelve. Artemije püspök a gyászszertartás után követelte a nemzetközi közösségtől, az UNMIK-től és a KFOR-tól, hogy állítsák le a szerbek gyilkolását, mert mint mondta, egy állam sem épülhet a gyilkosságokra. E két gyilkosságot beszámítva Koszovóban, 1999 -- a nemzetközi misszió Koszovóba érkezése -- óta 35 szerb személyt gyilkoltak meg és eddig egy gyilkosságot sem derítettek fel. Ivan Dejanovicsot és Alekszandar Sztankovicsot az Urosevac és Strpci közötti Banjicánál, Strpcitől 14 kilométerre gyilkolták meg. Egy mozgásban levő járműből lőtték le őket ismeretlen tettesek, amíg az autójukban voltak. A támadásban még két fiatalember megsérült, írja mai számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!