Friss hírek

2005.09.08. 15:08

Hadüzenet az illegális plakátozóknak

Hadat üzen a villanyoszlopok illegális plakátozóinak a főváros, s a szigorú büntetés érdekében jogszabály-módosítást kezdeményez a kormányzatnál - közölte a főpolgármester csütörtökön Budapesten.

BAMA

Demszky Gábor elmondta, felkérik a kerületeket is arra, hogy szigorúan büntessék a más tulajdonát rongáló "vadplakátozókat". A kampány kapcsolódik az utak és az aluljárók felújításához, megtisztításához, valamint a kutyapiszok elleni határozott fellépéshez az élhetőbb város érdekében. A főpolgármester elmondta, hogy a budapesti 16 ezer acél lámpaoszlopból 6 ezret az elmúlt négy évben 200 millió forintért már megújítottak. Idén eddig 1 500 lámpaoszlopot, az év utolsó negyedéven zajló akció keretében pedig újabb ezer oszlopot tisztítanak meg a plakátoktól, s festenek újra. A Fővárosi Közterület-felügyelet az idén eddig 1 154 alkalommal intézkedett illegális plakátragasztás ügyben, és mintegy 6,3 millió forint büntetést szabott ki.

Boross Norbert, az Elmű igazgatója bejelentette, hogy Budapest 15 pontján ősszel nagyméretű hirdetőtáblákat helyeznek el, hogy a villanyoszlopok helyett inkább ezekre ragasszák ingyenes közleményüket az emberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!