Friss hírek

2005.09.16. 13:56

Méltatlanul viselkedtek az ukrán békefenntartók

Hazaküldtek Ukrajnából 4 ukrán békefenntartót, akik az ukrán haderő 81. taktikai egységénél szolgáltak Irakban. A katonák egyike rendszeresen ivott, a másik pedig nem teljesítette a szerződés által meghatározott feladatokat.

BAMA

A proUA internetes kiadvány szerint a békefenntartók hazaküldéséről Szerhij Kiricsenko vezérezredes, az ukrán haderő főparancsnoka döntött azután, hogy áttekintette a békefenntartói kontingensek ellenőrzésének dokumentumait. Jurkevics V.P. zászlóst a szerződés folyamatos megszegése miatt küldték haza, Makarcsik O.P. ezredest rendszeres alkoholfogyasztásért, Andrijiv I.M. őrmestert a kontingens elleni tevékenysége miatt, Bezsijko D.M. sorkatonát pedig az alacsony morális-pszichológiai felkészültsége miatt. Az Ukrán Védelmi Minisztériumnál közölték, hogy az említett katonákon kívül mások ellen is szolgálati nyomozás folyik, amelynek eredményei alapján döntenek majd a büntetésükről. (Kárpátinfo)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!