Friss hírek

2005.09.18. 13:40

Talmácsi bukott Japánban

Nem tudta sikeresen befejezni a Japán Nagydíjat a világbajnoki cím magyar esélyese, Talmácsi Gábor. Talma a pole pozícióból indulhatott, de rossz rajt után a negyedik helyre szorul.

BAMA

A rendkívül izgalmas versenyen Talma hihetetlen küzdőszellemről téve tanúbizonyságot kétszer is a mezőny elejére állt. A 14. körben a magyar versenyző elképesztő tempóra kapcsolt, hogy a harmadik helyről befogja az előtte lévő kettőst, de ekkor sajnos a pálya utolsó szakaszán kibukott a mezőnyből. Gábor balszerencséjét tetézte az is, hogy a pontversenyben előtte álló riválisa, a svájci Lüthi ugyan szintén elesett, de miután ebből a bukásból súlyos karambol lett, a versenyt lefújták, így a pontversenyben első helyen álló Lüthi a második lehetett a futamon.

Gábor a pontversenyben ugyan megőrizte a harmadik helyet, de hátránya 44 pontra nőtt. Összetettben első helyen Lüthi áll, mögötte a mostani futamgyőztes finn Kallio. Mivel Simoncelli is bukott, így továbbra is három ponttal a negyedik Gábor mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!