Friss hírek

2005.11.10. 17:24

Fiatal Európai Rendezők Filmfesztiválja Budapesten

Fiatal Európai Rendezők Filmfesztiválját rendezik meg a budapesti Művész Moziban 2005. november 19-től 23-ig a Groupama Biztosító Rt. és a Budapesti Francia Intézet támogatásával.

BAMA

A fesztivál öt napon át fiatal európai rendezők öt évnél nem régebbi filmjeit mutatja be a magyar közönségnek szakmai beszélgetésekkel egybekötve, támogatva ezzel az európai film új irányzatainak bemutatkozását, jelenti a CENA hírügynökség. A filmek kiválasztásánál szempont volt, hogy a rendező 35 évnél ne legyen idősebb és sikeres, népszerű filmről legyen szó. 13 európai ország vesz részt a szemlén, amely a magyarországi európai kulturális intézetek és nagykövetségek közös kezdeményezése is egyben.

A fesztivált bemutató sajtótájékoztatón Alain Forgeaux a Budapesti Francia Intézet képviseletében elmondta: a kulturális intézetek nyitottak voltak a szemle iránt, de kockázatos időpontot választottak, mert közel egy időben több rendezvény is van Budapesten, például 17-én ér véget az európai kulturális miniszterek találkozója. Francois Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója kifejtette, hogy évente 675 ezer euróval segítik a magyar rendezőket, ami 5-6 film támogatását jelenti, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!