Friss hírek

2005.11.14. 16:27

Megmérgezték az ivóvizet

Egy gazdát gyanúsítanak azzal, hogy mérget szórt a Bodeni-tóba ezzel veszélyeztetve 4 millió ember ivóvízellátását.

BAMA

Merényletkísérlet történt egy német ivóvízellátó cég ellen – erősítették meg a helyi hatóságok. A baden-würtembergi Bodensee-Wasserversorgung (BWV) a tartomány mintegy négymillió lakosát látja el ivóvízzel. A cég korábban fenyegető levelet kapott, ennek nyomán úgy döntött, sűrűbben végez vízminőség-ellenőrzéseket. Közben a BWV sipplingeni vízkiemelőjének közelében, a parttól mintegy 300 méterre nyitott növényvédőszeres tárolóedényeket találtak. Az edényeket búvárok találtak meg, mintegy hetven méteres mélységben.

Egyelőre nem tudni, hány edényt süllyesztett el az elkövető, a hatóságok most nagy területet vizsgálnak át. Szinte bizonyosra vehető, hogy jelentős mennyiségű méreg került a tó vizébe, de az ellenőrző vizsgálatok szerint a biztonsági határértéket nem haladta meg. A német hatóságok tegnap bejelentették, hogy megtalálták az elkövetőt. Az edények tóba süllyesztésével egy Ravensburg környékéről származó svábföldi gazdát gyanúsítanak. Az ő birtokát jelenleg kutatják át a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!