Friss hírek

2005.11.11. 17:04

Tiszteletlenséggel vádolják Juscsenkót

Robert Ménard, a Riporterek Határok Nélkül szervezet elnöke úgy véli, hogy Viktor Juscsenko tiszteletlen a nemzetközi szervezetekkel szemben.

BAMA

A kijelentés a Nesztor Sufrics parlamenti képviselővel, az Egyesített Ukrán Szociáldemokrata Párt (SZDPUo) helyettes vezetőjével lezajlott találkozón hangzott el. A Korrespondent internetes kiadvány szerint Robert Ménard elmondta, hogy korábban már többször is azzal a kéréssel fordult az ukrán államfőhöz, hogy találkozhassanak, viszont eddig még egyszer sem kapott választ, a találkozóra még nem került sor.

A nemzetközi szervezet vezetője annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az ukrajnai állami vezetők ilyen viselkedése rossz visszhangot kelt Ukrajnáról a világban. A narancssárga forradalom ugyan reményt ébresztett, a helyzet most mégis megváltozott. Itt egy példát mondott egy francia kiadványról, amely komoly kritikus cikket publikált Viktor Juscsenkóról. Ménard kijelentette, hogy az államfőn kívül Ukrajna kormányfője, belügyminisztere és igazságügyi minisztere sem kíván találkozni az általa vezetett szervezet képviselőivel. (karpatinfo)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!