Friss hírek

2006.02.23. 10:40

157 épületet veszélyeztet a belvíz Szabolcsban

A hóolvadás és az eső hatására kialakult belvíz 157 épületet veszélyeztet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol árad a Tisza, a Szamos, a Kraszna és a Túr is.

BAMA

Jelenleg öt településen, Demecserben, Ibrányban, Leveleken, Tiszabercelen és Tiszarádon másod-, míg további húsz helyen első fokú a belvízvédelmi készültség. Az elmúlt 24 órában a riasztott tűzoltókkal együtt 205-en vettek részt a védekezésben és szivattyúzták a vizet az elöntött belterületekről. A legtöbb, 55 épületet Csengerben fenyeget a belvíz. Az elöntött határrészek nagysága meghaladja a 12 ezer hektárt. Csütörtök délelőttig 575 ezer köbméter vizet emeltek át szivattyúkkal a csatornákba és a folyókba. A Krasznán további vízszint-növekedést várnak. A Tiszán és a Szamoson a vízállás még jóval alatta van az árvízvédelmi készültséget indokoló magasságnak, a Túron viszont az áradás 46 centiméterre megközelítette az első fokú készenlét mértékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!