Gasztronómia

2010.11.25. 00:00

Variációk rakott krumplira

Könnyű sikereket elérni vele, hiszen meglehetősen egyszerű az elkészítése. Csak melyik variációt válassza, aki most készíti az elsőt?

Mindmegette.hu

Így készül a rakott krumpli

Főzz meg egy kiló megmosott héjas krumplit sós vízben. Tedd ugyanezt öt tojással. Vegyél elő egy szál kolbászt, és szeleteld fel. Amikor kihűlt a krumpli, pucold meg, szeleteld fel. Tedd ugyanezt a tojással. Szeleteld fel a kolbászt is, ha kell, melegvizes lemosás után szedd le a héját. Jól vajazz ki egy jénait. Egy sor krumpli, kis só, tojáskarikák, kolbász, tejföl sorrendben használd fel az alapanyagokat, majd néhány vajdarabot a tetejére dobva dugd a tálat 180 fokos sütőbe 30-35 percre. Azt mondod, egyszerű? Akkor nézzük, milyen variációk vannak…

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Tojásszeletelés a rakott krumplihoz
[/caption]

A rengeteg elkészítési mód között cikkünkben válogatunk >>>

A legtöbbet citált recepttel, a túrógombóccal nem versenyezhet, de így is van 400 rakott krumpli receptünk. >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!