Gazdaság

2009.02.25. 21:21

Somogyban Siófokon és Balatonbogláron erősít a Shell

Mint ismert, rövidesen a Shell üzemelteti a Tesco hazai benzinkútjait. Egy 15 éves szerződés keretében 51 darab üzemanyagtöltő-állomását bérbe adja az áruházlánc.

Harsányi Miklós

Somogyban két benzinkutat – a balatonboglárit és a siófokit – működteti a Tesco. A Shell Hungary Zrt. tájékoztatása szerint az olajcég teljes körűen üzemelteti majd az állomásokat. Az üzemanyagtöltést és a shopok működtetését is ellátják. Az üzleti lépéssel az eddigi 198 helyett 249-re bővül a Shell hazai töltőállomás-hálózata. A két cég között megállapodás a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően léphet hatályba.

Nemrégiben a boglári tescós töltőállomást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága bezárta, mivel nem a magyar szabványnak megfelelő benzint árult. A VPOP emberei lelakatolták a boltot, még az ablakait is befedték. Egy minap kihelyezett tábla szerint: benzinkút és a shop március 13-án 14 órakor ismét kinyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!