Gazdaság

2007.11.09. 17:18

Nagy fegyver a szintentartás

A Dél-Dunántúl vállalkozóit hívta regionális fórumra a csurgói közösségi házba a Kis, Közép-és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete.

Varga Andrea

A szervezet 2006-os megalakulása óta résztvesz a nemzeti fejlesztési programok országos megismertetésében, kiemelten kezeli az EU részéről is elsőbbséget élvező témaköröket. Az elnök Kovács László köszöntője után Szászfalvi László, Csurgó polgármestere mutatta be a házigazda kistérséget, erősségeivel, gyengeségeivel. Előnyeként említette többek között a természeti értékeit, hátrányaként a magas munkanélküliséget, a kedvezőtlen demográfiai mutatókat. A fejlesztési elképzeléseikről is szólt.

A Dél- dunántúli Regionális Operatív Programról és a támogatási konstrukciókról Kovács Zoltán, a Dél- dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatóhelyettese beszélt. Elmondta: 220 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a régiós fejlesztésekhez.

– A turisztika csupán egy lehetőség – hangsúlyozta a szakember. Emellett fontos a gazdaság élénkítése, ez is legfeljebb csak szintentartásra elég, az „elhúzó” Nyugat- dunántúli és Közép- magyarországi régiók mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!