Gazdaság

2008.03.08. 09:20

Új, tolnai tulajdonos a kányai cégnél

A Hőgyészi Agrokémiai Kft. lett a Kányai Mezőgazdasági Zrt. új főrészvényese, miután a cég részvényeinek több mint 70 százalékát vásárolta meg.

Krutek József

November végén részvényforgalom volt a Kányai Mezőgazdasági Zrt.-nél, ám Ács József akkori elnök-igazgató az ügyről nem nyilatkozott.
A Kányai Mezőgazdasági Zrt. részvényeinek felvásárlása 2007 végén kezdődött, a többséget az idén január-februárban a kaposvári Füred Holding Kft. szerezte meg. Ezt a részvénycsomagot vásárolta meg a Hőgyészi Agrokémiai Kft., és vált a cég főrészvényesévé. Kőszegi László, a Tolna megyei társaság ügyvezetője hozzátette: a dolgozói részvény mintegy 15 százalék, illetve a részvények tíz százaléka külső részvényes tulajdonában van.

– Azzal, hogy a cégünk lett a mezőgazdasági zrt. többségi tulajdonosa, az eddigi tevékenység nem változik – hangsúlyozta Kőszegi László. – Megítélésem szerint az új helyzet stabilizálja majd a társaságot. Mindenekelőtt át kell világítani a zrt.-t, megvizsgálni a működés gazdaságosságát és hatékonyságát. A hosszú távú hitelek miatt létszámgarancia van Kányában, így rövid távon létszám-  leépítést nem is tervezünk. Társaságunk nem pénzügyi, hanem szakmai befektető, azaz: érdekünk, hogy Kányában jól működő mezőgazdasági társaság tevékenykedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!