Gazdaság

2008.11.02. 19:53

Reklamálnak a polgármesterek, bizonytalan a balatoni halászat

Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. elnök-cégvezetője szerint a társaság igazgatósága hónapok óta kéri a többségi tulajdonostól, hogy minél előbb döntsön a balatoni halászat jövőjéről, hiszen ennek elodázása már a cég gazdálkodását és fennmaradását veszélyezteti.

Sonline/VG

Az MTI megkeresésére Kiss György Károly elmondta: az elmúlt hetekben két közgyűlésük is elmaradt érvénytelenség miatt, amelynek áldását kellett volna adnia a tulajdonosok által korábban elfogadott stratégiai tervek végrehajtására.

 Suchman Tamás, a halászatban kisebbségi tulajdonosi jogokat gyakorló Balaton Fejlesztési Tanács(BFT) elnöke a régóta tartó bizonytalan helyzet miatt "reklamáló" balatoni polgármestereket pénteken tájékoztatta a Balatoni Halászati Zrt. helyzetéről. A megbeszélésen elmondta: egy éve, amióta a BFT a halászatban 33 százalékos tulajdoni hányad felett kezelői joghoz jutott, sosem látott módon társadalmasította a társaság vezetését. Ismertette: amint kiderül, mit szeretne a többségi tulajdonos, rendkívüli BFT ülést hív össze a kérdés megtárgyalására. Suchman Tamás szerint a Balaton nem privatizálható, vagyis ahhoz semmiképpen nem járul hozzá, hogy a tó ökológiai egyensúlyáért való felelősség, és a horgásztatással kapcsolatos tevékenység magántulajdonba kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!