Gazdaság

2014.05.30. 15:08

118 millióval tartoznak a KAVÍZ-nek

A hiányzó összeg nélkülözhetetlen a működéshez. Nem szeretnék azonban a ráterhelni a pontosan fizető fogyasztókra.

K.G.

118 millió forintnál is több a KAVÍZ Kft. kintlevősége, jelentette be pénteken Ift Miklós, a kaposvári vízszolgálató igazgatója. A társaság célja, hogy a pontosan fizető fogyasztók érdekében a terheket ne kelljen szétosztani a késlekedők miatt. A hiányzó összeg nélkülözhetetlen a működéshez, különben hiteleket kéne felvenni, tette hozzá.

A majdnem 120 millióból a 90 napot meghaladó tartozások 45 és félmillió forintot tesznek ki. A közületek több mint 50 millió forinttal, a társasházak több mint 4 millió, a magánszemélyek pedig majdnem 64 millió forinttal adósak. Kaposváron annak ellenére nem fizetik be sokan a vízdíjat, hogy a második legolcsóbb megyei jogú város ebben a tekintetben. A megyeszékhelyen a víz és csatornadíjak bruttó 444,6 forintba kerülnek, Nagyatádon 489, Tabon 665, Barcson 850, Fonyódon és Siófokon 950 forint ez az összeg.



A KAVÍZ a késlekedőknek fizetési emlékeztetőt, majd két felszólítást is küld, mielőtt korlátoznák a vízfogyasztást. Naponta 30 litert fejenként ekkor is biztosítanak a szociálisan rászorulóknak. A cég segítő szándékkal féléves kamatmentes részletfizetést, illetve fizetési haladékot kínál fel adósainak. A tartozások egyébként egy év alatt már 10 millió forinttal csökkentek.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!