Gazdaság

2015.12.04. 17:38

Több mint 30 milliárd forintra nőtt a bevétel a Kométánál

Címkék#Kaposvár

Az Év munkáltatója díjat kapta a Kométa: az először megítélt elismerést péntek délután adták át a dolgozói gyűlésen.

Harsányi Miklós

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: lényeges, hogy a két legfontosabb érték – munka és biztonság – nagyon sok helyi vállalkozás és cég jelenét, jövőjét jelentse. A város adta a díjat, de egymástól függetlenül két szervezet – a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Szakszervezeti Szövetség – is javasolta az elismerést.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] 2015-ben több száz millió forint nyereséget várnak
[/caption]

A polgármester kitért: három éve ezelőtt ez még elképzelhetetlen lett volna, akkor a nagymúltú vállalat megmaradása volt a tét. S nem csupán megmaradt, hanem azóta jelentősen fejlődésen ment át a Kométa, mely méltán vívta ki a díjat.



Giacomo Pedranzini, a Kométa ''99 Zrt. ügyvezető igazgatója köszönte meg az elismerést. Prohászka Balázs gazdasági igazgató közölte: három éve 477 dolgozót foglalkoztattak, most közel 700 munkást alkalmaznak. A 2012-es 19 milliárd forintos árbevétel az idén több mint 30 milliárd forintra nőtt, s a korábbi jelentős veszteség helyett 2015-ben több száz millió forint nyereséget várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!