elismerés

2019.05.07. 17:34

Az Év gyára díjat nyerte el a Kaposvári Videoton

A kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft. innováció kategóriában az Év gyára címet nyerte el: Fábián Balázs és Pálca Levente ügyvezető igazgató vette át a díjat Budapesten. A cégnél több mint száz mérnök dolgozik, s újabb fejlesztéseket készítenek elő.

Harsányi Miklós

A GyártásTrend technológiai magazin – kilenc kategóriában – negyedszer hirdette meg az Év gyára versenyt, melyre a kaposvári ipari üzem először jelentkezett. Fábián Balázs ügyvezető igazgató azt mondta: az elismerést visszajelzésként értékelik. Nagyon örülnek a díjnak, az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottak az innovációra, az ipar 4.0 megoldásokra, s a technika-műszaki megújulásra. A szakemberek két lépcsőben értékelték a Kaposvári Videoton teljesítményét, s helyszíni auditot is tartottak.

– Megtisztelőnek tartják az Év gyára címet, erős mezőnyben értük el a szakmai sikert – folytatta Fábián Balázs. – A termékgyártáson kívül több szolgáltatást is biztosítunk a megrendelőknek. A termelésben több mint 100 mérnök dolgozik Kaposváron, s kollégáim – a napi munka mellett – célgépeket és szerelősorokat is terveznek. Munkatársaim csak tavaly közel 100 millió forint értékű fejlesztést végeztek, s a közeljövőben újabb fontos feladatok várnak a csapatra. Stratégiai kérdésként kezeljük a termelő kapacitás-bővítést: 2017-ben és tavaly mintegy 2,5 milliárd forintot fordítottunk beruházásra.

Fábián Balázs rámutatott: ezen az úton kívánnak haladni a jövőben is, Kaposváron már nagy hagyománya van az értékteremtő fejlesztéseknek. A cég megyénkben – a marcali üzemmel együtt – csaknem 1700 dolgozónak biztosít megélhetést, s tavaly történelmi rekordbevételt értek el: 42 milliárd forinttal zárták az évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában