pályázat

2017.08.08. 12:09

NFM: minden igénylő megkaphatja a támogatást a háztartási gépek csereprogramjában

A sikeres pályázatokat benyújtók várhatóan valamennyien támogatást kapnak, mert ahogyan korábban, úgy az idén is megemelik a rendelkezésre álló keretet – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára az M1-en.

Szabó Zsolt hozzátette: így a sikeres pályázók az új gépeket már ősszel megvásárolhatják – fogalmazott az államtitkár.

A régióban közel hatezren igényelték az első nap háztartási gépük támogatott cseréjét, így már a beadásra rendelkezésre álló első napon, hétfőn le is zárták a pályázati lehetőséget ebben a régióban.

Akinek most nem sikerült, a pályázat következő fordulójában igényelheti majd a támogatást régi hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépének energiatakarékos korszerűre cseréléséhez, mert az ezt finanszírozó forrás évről-évre visszatöltődik. Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramja számára a fedezetet a széndioxid-kibocsátásból származó bevétel biztosítja. A rendelkezésre álló pénzt – ez idén 600 millió forint – a magyarországi régiók között lakosságarányosan osztják el – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!