Fejlesztések

2019.09.30. 17:30

Szakképzettséggel is lehet karriert építeni

A középiskola történetének legnagyobb fejlesztése valósult meg a tabi Rudnayban. Az épület energetikai korszerűsítésére mintegy 360 millió forintot költöttek.

Kolumbán Tünde

Példaértékű összefogásról beszéltek a felszólalók a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula középiskolájában megvalósult fejlesztés átadóján, hiszen az állami fenntartású intézmény fejlesztését nemcsak a településfejlesztési operatív program 277 millió forintos támogatásával sikerült megvalósítani, hanem szakképzési centrum és az önkormányzat által biztosított milliók felhasználásával.

 

Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a hétfői átadóünnepségen arról beszélt, hogy a megújult iskolaépület is hozzájárul ahhoz, hogy a szakképzést többen válasszák a jövőben, ami végső soron a lakosság megélhetését is biztosítja. A helyettes államtitkár azt is mondta, hogy megérett az idő a szakképzés fejlesztésére és átalakítására. – A szakképzésben karrierlehetőség van, de ehhez meg kell újítani a tartalmat – emelte ki Pölöskei Gáborné hozzátéve, hogy a piacképes oktatás megvalósítása érdekében folyamatosan egyeztetnek az ipari szereplőkkel, emellett a tanárok fejlesztésére is figyelmet fordítanak, hiszen a digitalizáció már belopózott az iskolákba. – A három alappillér, azaz a karrier lehetőség, az oktatók és az iskolai környezet fejlődése teszi lehetővé, hogy a szakképzés új jövőt jelentsen mindenkinek – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője szerint a Rudnay középiskola történelmi jelentőségű felújítása is része annak a tudatos fejlesztési koncepciónak, ami Tabot jellemzi. – Tekintélyt parancsoló fejlesztési időszakon van túl a város, ahol az elmúlt időszakban 3,6 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások. Kevés magyarországi kisváros mondhatja el ugyanezt magáról – mondta a képviselő.

Schmidt Jenő, Tab polgármestere is az összefogás erejére hívta fel a figyelmet, különösen azért, mert a Tab méretű települések több területen is versenykényszerben vannak. – Versenyben, hogy a járásközpont székhelyek élhető kisvárosok legyenek mindenféle tudással, versenyben vagyunk az innovációval és azzal, hogy megtartsuk a munkahelyeket – sorolta a polgármester, aki úgy véli: tudásbázist kell adniuk a meglévő cégeiknek, hogy azok adófizetőként még évtizedekig jelen legyenek a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában