hinni a feltámadásban

2020.04.13. 08:58

Hallgassa meg Szarka Tamás húsvéti dalát!

A Kosssuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő Kikelet című számával készült az ünnepre.

Budapest, 2019. március 24. Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

„Most aztán minden erőnkből várjuk a feltámadást. Most aztán minden erőnkkel hinnünk kell benne. Olyan erővel s bizonyossággal, hogy a feltámadás maga is megérezze, már rég vágytak rá ennyire” − fogalmazott Szarka Tamás.

Szarka Tamás több mint háromezer koncertet adott a világ huszonnyolc országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltón világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián teltház előtt.

Többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón. Közel félezer dal zeneszerzője és szövegírója. Egészestés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét. Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan teltházak előtt játsszák. Megírta a 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, mely Szent Istvánról és Magyarországról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!