végzetes szerencsétlenség

2021.07.01. 14:36

Szerették a helyiek: Tarpán temettetnék el betegei a tragikusan elhunyt háziorvost

Azt szeretnék a helyiek, ha Tarpán nyugodhatna a tragikus módon elhunyt háziorvos, Quidan Munther. A férfi, felesége és két kisfia holttestét hétfőn találták meg egy pesti, belvárosi lakásban.

Forrás: Bors

Továbbra is a teljes döbbenet az úr a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán, miután tegnap megtudták, tragikus körülmények között elvesztették a község kedvenc orvosát, Quidan Munthert.

Mint arról a Bors is írt, a férfit, feleségét, Nisreent és két kisfiukat, a 7 éves Amirt és az 5 éves Imámot VI. kerületi lakásukban találták holtan. Kiderült: szén-monoxid-mérgezés végzett a családdal.

Munther ingázó életet élt: míg hét közben a határ menti Tarpán harcolt a koronavírus ellen, hétvégén a fővárosban élő családjához rohant, minden szabadidejét velük töltötte.

A tarpaiak teljesen összetörtek, egy emberként gyászolják a férfit, mint mondták: pótolhatatlan veszteség.

„Csodás orvos volt, szakmailag és emberileg is felnéztünk rá” – mondta a Borsnak a könnyeivel küszködve Marika. Az egész település gyászolja, gyertyás megemlékezést is tartottak a családért.

„Még mindig nem tudjuk felfogni. Szeretnénk, ha a település díszpolgára lenne, és azt is, ha itt temethetnék el, mert szeretnénk leróni a kegyeletünket a végső nyughelynél”

– mondta az asszony szomorúan.

Munther családja azonban Gázában él, a férfi is onnan származott, így nem kizárt, hogy ők azt szeretnék: a férfi és családja a szülőföldjén nyugodhasson. A család egyelőre csak annyit írt, a végtisztességről majd a magyar rendőrségi eljárás lezárása után döntenek.

A temetés a rendőrségi és hatósági eljárások után dől el – írta közösségi oldalán a gyászoló unokaöccs, Moean. A helyiek azonban biztosak benne, hogy a családot egy időben, egy helyre temetik majd.

„A legszebb családok egyike voltak, akiket csak ismertünk, együtt kell nyugodniuk. A szülők imádták a két kisfiút, fantasztikus szülők voltak, biztos, hogy akárhol is temetik el őket, az egy időben és egy helyen lesz” – szögezte le a család egyik ismerőse. Azonban az eljárás hosszadalmas lehet, ugyanis még folyik a szakértői vizsgálat annak ügyében, hogy mi okozhatta a szörnyű tragédiát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!