Izgalmas várakozás

2022.01.25. 09:35

Bármelyik pillanatban érkezhet Hajdú Péterék kisfia

Hajdú Péter párja, Láng Eszter szerencsésnek érzi magát. A fiatal kismama a várandóssága utolsó időszakában szinte észre sem veszi, hogy babát vár.

Eszter már ki sem teszi a lábát otthonról úgy, hogy nincs nála az összekészített „kórházi bőrönd”, hiszen a szíve alatt hordott kisfiú mostantól bármelyik pillanatban úgy dönthet, hogy nem várja meg a február elejére kiírt időzített császár napját. A kismamával a LifeTV reggeli sikerműsorának évadnyitó adásfelvételén találkozott a Bors írója, hiszen Eszter az Ébredj velünk főszerkesztője.

Nem lenne kényelmesebb otthonról, a kanapén fekve nézni az Ébredj velünk!-et?

– A vezérlőben is van egy kényelmes kanapé, ahová leülhetek, ha szeretnék, de valójában nincs szükség rá, mert a harmadik hónaptól kezdve nem okozott semmi kellemetlenséget a kisfiunk. Igazából csak abból veszem észre a jelenlétét, hogy nem férek be az ajtókon, illetve mindennek nekimegyek a pocakommal.

Van jelentősége az időzített császár napjának? Volt választási lehetőség?

– Az orvos kijelölt egy hetet és ezen belül volt egy pici mozgásterünk. Petivel osztottunk, szoroztunk és hallgattunk a megérzéseinkre. Illetve mivel a február nálunk nagyon mozgalmas, hiszen többen is abban a hónapban születettek a családban, olyan napot választottunk, amelyik a lehető legtávolabb van egy ünnepelt szülinapjához.

Tulajdonképpen a kisfiú „kezében a döntés”, mostantól bármikor elhatározhatja magát?

– Ez így van és éppen ezért mindig nálam van az összekészített bőrönd. Egy tapodtat sem megyek már nélküle. Peti pedig már napok óta nem némítja el a telefonját, ha külön van dolgunk. De szerintem kivár a pici. Nem érzem úgy, hogy különösebben készülődne.

A névválasztásban hamar sikerült közös nevezőre jutniuk Péterrel?

Abszolút nem értettünk egyet ebben a kérdésben. Olyannyira nem, hogy komoly bajban lennénk, ha történetesen lányt várnék. Akkor ugyanis a dolgok jelen állása szerint nem is tudnánk elnevezni őt.A fiúnevekben sem volt köztünk egyetértés egy darabig. Peti főként a klasszikusabb nevek mellett kardoskodott, míg én az újhullámos nevek felé hajlottam inkább.Végül egyetlen olyan nevet találtunk, aminek a hallatán mindketten felkaptuk a fejünket, így végül lesz mit beírni az anyakönyvbe.

Péter szülői tapasztalata segít a babavárásban?

– Nagyon sokat. Gyakorlatilag ő az egyetlen, aki képes engem megnyugtatni. Nekem még kistestvérem sem volt, vagyis kisbabát eddig maximum a tévében láttam. És persze a félelmeimen nem segítenek a hormonok sem. Maradjunk annyiban, hogy eddig én egy stabil embernek tartottam magam, de most nem vagyok az. Peti nagyon türelmes, és az sem zavarja, ha az az éjszaka közepén keltem fel, hogy panaszkodjak neki egy sort, vagy csak elmondjak neki egy hirtelen jött ötletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában