Bulvár-celeb

2022.12.14. 06:25

Új járványhullám közelít

Három vírus egyszerre támad.

Fotó: Shutterstock

Visszatérhet a koronavírus-járvány, ám már nem egyedül: az RSV-vel és az influenzával együtt. 

Magyarországon is egyre nagyobb gondot okoz a főképp gyerekek körében terjedő influenza, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján az esetek 32 százalékában főképp a fiatalabb korosztály kapta el.

 

Az influenza és a koronavírus most is jelen van, heteken belül pedig mindkettő ugrásszerűen megnövekedhet, mint ahogyan az RSV vírus is, ami elsősorban az öt év alatti gyerekeket érinti, és leginkább a két év alattiaknál veszélyes

 

– mondta a Bors megkeresésére dr. Bense Tamás. A háziorvos szerint az RSV terjedése szezonálisan télre esik. Mint ahogy a szakértő mondta, ez a fajta vírus főleg köhögéssel, lázzal indul, és elsősorban a csecsemők, koraszülöttek körében veszélyes. 

Arra a kérdésre, hogy jelenleg hogy áll hazánkban a koronavírus, Bense Tamás azt mondta: a koronavírus Magyarországon jelenleg stagnál, egyik héten emelkedik, a másik héten csökken. December végén, január elején viszont nagy a valószínűsége annak, hogy berobban a járvány.

A koronavírus attól, hogy jelenleg csendes, nem jelenti azt, hogy nem jelentkezhet a későbbiekben újabb mutáció – húzta alá. A szakember szerint azoknál, akik nincsenek beoltva, akár tripledémia is kialakulhat, azaz mindhárom betegség lehet egyszerre jelen a fertőzött személynél – írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában