Vigyázzunk!

2017.08.25. 11:21

Csalókra figyelmeztet a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását kérő csaló e-mailekre figyelmeztet a jegybank a honlapján pénteken közzétett biztonsági felhívásban, amelyben mindenkitől azt kéri: minden esetben utasítsa vissza az ilyen megkereséseket.

Az utóbbi időben előtérbe kerültek azok a csalárd kísérletek, amikor a Magyar Nemzeti Bank nevével visszaélve kívánnak az elektronikus levél címzettjétől személyes adatokat elkérni vagy őt nagyobb összeg átutalására rávenni – figyelmeztetnek. Hangsúlyozzák, hogy az MNB soha nem kér az ügyféltől személyes adatokat vagy nagyobb összeg átutalását elektronikus levélben.

Mindenkitől azt kérik, hogy ha személyes adatainak megadására szólítják fel, vagy átutalást kérnek tőle egy megadott számlaszámra, akkor azt minden esetben utasítsa vissza.

Aki pedig úgy véli, személyes adatai illetéktelenek birtokába jutottak, vagy a jegybank nevével visszaélő e-mailt kapott, minden esetben azonnal értesítse az MNB-t az [email protected] címen vagy a +36 (1) 428 2600 telefonszámon – olvasható a felhívásban.

Ezek is érdekelhetik