Hirdetés

2024.05.03. 09:12

Raktáros munkát keresel Cegléden vagy környékén? Ezekből a lehetőségekből válogathatsz!

A vállalatok hatékony működésének egyik fontos feltétele a gördülékeny és átlátható raktározás. Ha szeretnél ebben szerepet vállalni, Cegléden és környékén erre minden lehetőséged adott lehet, többek között a most bemutatásra kerülő pozíciók valamelyikében is!

Raktáros munkát keresel Cegléden vagy környékén?

Áruelőkészítő / áruátvevő

Az áruelőkészítő, avagy komissiózó munkakör egy meglehetősen gyakori raktáros munkalehetőség, amely főként pakolós, fizikai munkavégzéssel jár együtt. Betöltésére raktárakban, logisztikai központokban, de még nagyobb áruházakban is adódhat lehetőség. 

A mindennapi teendők tehát főként pakolós jellegűek, amelynek során az áruelőkészítők a rendelések alapján összekészítik a kiszállítandó árukat. Ugyanezt fordítva is megcsinálják, azaz, ha beérkezik egy szállítmány, lepakolják azt a teherautóról, majd segítenek az árukat a raktár megfelelő részlegén elhelyezni. 

Sokszor maguknak a termékeknek a csomagolását is ők végzik, ügyelve arra, hogy azok sérülésmentesen eljussanak a célállomásra. Mindezen túl pedig ügyelniük kell az általános raktári rend fenntartására, a biztonsági előírások követésére is. A pozíció tehát összességében egy viszonylag könnyen és gyorsan megtanulható fizikai munka. Éppen ezért jellemzően sem tapasztalatot, sem pedig különösebben magas iskolai végzettséget nem igényel a betöltésük. 

Akár alapfokú iskolai képesítés birtokában is eséllyel megpályázhatóak, például a ceglédi álláspiaccal foglalkozó CegledAllas.hu felületén keresztül is. Itt már több alaklommal előfordultak ilyen és ehhez hasonló lehetőségek, s a követelmények tekintetében a fő hangsúly sokkal inkább proaktív hozzáálláson, a jó fizikai állóképességen és a nagyfokú pontosságon volt, mintsem az előzetes tapasztalatokon, képzettségeken. Amennyiben szeretnél raktáros állást vállalni, Cegléden és környékén ide kattints: https://cegledallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Targoncavezető

A raktározás esetében a hatékony anyagmozgatás kulcsfontosságú, és ebben játszanak főszerepet a targoncavezetők. Raktárakban leggyakrabban villástargoncákat használnak az anyagmozgatáshoz, de kisebb távolságok esetében a különböző talajszinti emelők alkalmazása sem ritka. 

A targoncavezetők feladata ugyanakkor nem merül ki csupán annyiban, hogy az árukat elmozgatják egyik pontról a másikra. Feladatuk továbbá, hogy kövessék a be- és kitárolással kapcsolatos utasításokat, segítsék a készletnyilvántartások vezetését, valamint fokozottan ügyeljenek a raktári rend és a munkakörükhöz kapcsolódó szabályok betartására. 

A munkakör betöltésnek nem meglepő módon alapvető feltétele a targoncás jogosítvány megléte. Leggyakrabban a vezetőüléses targoncára vonatkozó engedély meglétét írják elő a munkáltatók, de egyes helyeken akár a vezetőállásos és a gyalogkíséretű targoncás engedély is fontos lehet. Emellett pedig a raktározásban szerzett tapasztalat, a szabálykövető magatartás, valamint az önállóság és a precizitás ugyancsak gyakran kap helyet az ezen pozíciókra vonatkozó elvárások listájában. 

Raktáros

Az állásportálokon sokszor lehet találkozni az általánosabb megnevezésű raktáros címszó alatt futó pozíciókkal is. Ez esetben a tevékenységek jellemzően átfogó raktárosi feladatokat foglalnak magukban, kezdve a készletkezeléstől, az anyagmozgatáson át, egészen a különböző adminisztrációs teendőkig. Az elvárosok a sokrétű tevékenységi körből adódóan magasabbak lehetnek, magában foglalva a középfokú végzettség meglétét, a számítógépes ismereteket, a targoncás jogosítványt és a raktározásban szerzett tapasztalatokat is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában