nincs versenytársa

2018.05.03. 11:55

A lakástakarék az egyik legkedvezőbb megtakarítási forma

Az állami támogatásnak köszönhetően akár évi 10 százalékos hozam is elérhető a szakértők szerint.

A lakástakarék az egyik legkedvezőbb megtakarítási forma Magyarországon – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu hitelszakértője csütörtökön az M1-en.

A szakértő közölte, a megtakarítási forma legfőbb elemeit jogszabály határozza meg. Példaként említette, hogy a megtakarítás futamideje minimum 4 év, maximum 10 év lehet, a havonta félretett összeg legfeljebb 20 ezer forint lehet. A Világgazdaság cikkében hozzáteszi, hogy a szerződésenként évi 30 százalékos, maximum 72 ezer forintos állami támogatás lehetősége miatt e konstrukciók évi hozama akár 10 százalék is lehet, amivel más, hasonlóan biztonságos megtakarítások nem versenyezhetnek. Trencsán ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a szolgáltatóknál a kezdeti költségek eltérhetnek.

A szakértő szerint a lakástakarék-szerződés aláírása előtt az ügyfeleknek mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy mikor akarják a félretett pénzüket felhasználni, hiszen ezt a típusú megtakarítást csak lakáscéljaik – lakásvásárlás, lakásépítés, lakáshitel-törlesztés, korszerűsítés – megvalósítására fordíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!