Európai mobilitási hét

2018.07.01. 16:45

Kétszeresére emelkedett a helyi rendezvények támogatása

A tavalyi összeg duplájára, 140 millió forintra emelte az Európai mobilitási hét települési rendezvényeinek támogatási keretét az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Palkovics László tárcavezető az MTI-vel közölte, hogy a fenntarthatóságért és közlekedésért is felelős minisztérium, az elmúlt évek eredményeire építve, kiemelten figyel a szemléletformáló tematikus hét eseményeire.

A nagyobb keretösszeg hozzásegítheti a helyi önkormányzatokat ahhoz, hogy szélesebb körben és hatékonyabban vonják be a családokat az mobilitási hét rendezvényeibe szeptember 16. és 22. között – tette hozzá.

A pályázati anyagok hétfőtől érhetők el a kormányzati honlapon. Az önkormányzatok vagy önkormányzati tulajdonban álló szervezetek az egyedi támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat 2018. július 31-ig nyújthatják be.

Az egyedi kérelmeket a beérkezés sorrendjében dolgozzák fel, az igénylők a beérkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló forrás erejéig részesülhetnek támogatásban. A források a hagyományosan megrendezett Európai mobilitási hét és Autómentes naphoz kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezésére fordíthatóak.

A 2002 óta zajló mobilitási hét és Autómentes nap 2002 óta hívja föl a figyelmet a környezetbarát közlekedésre.

A kampányhoz tavaly már csaknem 2500 európai önkormányzat csatlakozott. Magyarország az elmúlt években több mint 200 helyhatósággal képviseltette magát, ezzel rendszeresen a harmadik helyen végez az ötven ország versenyében, de az idei regisztráció alapján 45 bejelentkezett településsel vezeti a mezőnyt – jegyezte meg a miniszter.

A minisztérium Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának nemzeti koordinátoraként 2015 óta segíti vissza nem térítendő támogatással a helyi szervezők munkáját és felkészülését – mondta Palkovics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!