változások

2018.12.12. 12:22

Új úton halad tovább a Szerencsi csoki

A Nestlé Hungária Kft. átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek a Szerencsi védjegy használatának jogát, a védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket – jelentették be Szerencsen.

Ezzel a Szerencsi Bonbon Kft. válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé – írja az Origo.

A szerződés a kakaótermékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft.-nél marad a „Szerencsi” védjegy használatának joga.

A védjegyhasználati megállapodás aláírásán Nagy István agrárminiszter stratégiai jelentőségűnek nevezte az élelmiszeripart, amelynek erősítését nagyban szolgálják a mostani megállapodáshoz hasonló, példa nélküli lépések.

A szerencsi csokoládégyártás jó kezekben van – mondta Nagy István, és rendkívülinek nevezte, hogy a szerencsi csokoládégyártás mintegy százéves öröksége iránt elkötelezett szereplők „megértették egymást”. Ezzel biztosítják a várost híressé tevő ágazat jövőjét – jegyezte meg.

Az agrárminiszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évek során a Nestlé 7,5 milliárd forint értékben fejlesztett a térségben, ebből 5,5 milliárd forintot fordított a szerencsi üzemre.

Legutóbb, 2015-ben 180 millió forintért épült ki itt új gyártósor, amelynek köszönhetően 100 új munkahely is létrejött. A szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést, a beszállítókkal együtt azonban ettől sokkal több családnak biztosít jövedelmet – mondta.

Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük 1991-ben vásárolta meg a Szerencsi Csokoládégyárat. Még a kilencvenes években a helyi gyártást átalakították, ennek köszönhetően mintegy 30 országot ellátó, régiós kávé- és kakaóitalpor-gyártási és -csomagolási központ lett Szerencs, sőt, egyik közkedvelt termékük fejlesztőcsoportja is a városban dolgozik.

Megemlítette, hogy a Szerencsi Bonbon Kft.-vel régóta jó kapcsolatot ápolnak, például üzemük területén működik a helyi cég egyik gyártósora.

Az ügyvezető igazgató elmondta: annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy határozott, hogy

az édesipari termékek gyártásánál felhagy a tulajdonában lévő „Szerencsi” védjegy használatával, és ezt a jogot átadja a Szerencsi Bonbon Kft-nek.

Takács István a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója kiemelte: cégét azért hozta létre, hogy továbbvigye a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Hozzátette, törekvéseiben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatta.

„Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát”

– fogalmazott az igazgató. A két édesipari cég a helyi oktatási intézményekkel, valamint az önkormányzattal összefogva jövőre édesipari képzést indít Szerencsen, hogy biztosítsák az ágazat szakember utánpótlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!