szakemberhiány

2019.07.06. 11:11

Mesterek Mestere Díjra pályázhatnak kőművesek és burkolók

Az egymillió forint értékű díj odaítélésével követendő példát szeretnének mutatni a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Tovább csökkent az építőipart választó fiatalok száma, a szakemberhiány kezelhetetlenné vált, ezért ötödik alkalommal is kiírta a Mapei Kft. a Mesterek Mestere Díj pályázatot.

Kőműves és burkoló szakemberek jelentkezését várják, november 3-ig. A Mapei célja az, hogy a díjjal elismerje a kiemelkedő színvonalon dolgozó szakemberek munkáját, növelje az építőipari szakmák presztízsét, társadalmi elfogadottságát, segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon.

A Mapei Kft. ügyvezetője a szakemberhiánnyal indokolta a verseny kiírását. Markovich Béla sajnálatosnak nevezte, hogy az építőipar iránt egyre kevesebb fiatal érdeklődik, de éppen ezért tartja fontosnak, hogy a Mesterek Mestere Díj követendő példát mutasson a pályaválasztás előtt állóknak.

A díjat 2020 februárjában adják át az 5. Országos Szakember Találkozón, a nyertes több mint 1 millió forint értékű jutalmat kap.

A pályázatot először 2015-ben írta ki a Mapei Kft.

Borítókép: Időarányos a debreceni Nagyerdei Strand kivitelezése 2019. március 18-án. A 8.5 milliárd forintos beruházású komplexum jövő tavasszal fogadja a látogató vendégeket. Jelenleg több mint tíz szakma munkása dolgozik az építkezésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!