Járvány

2020.04.30. 13:44

Minden eddiginél fontosabb a hazai termékek támogatása és vásárlása

A gazdaság újbóli megerősítése és a munkahelyek megőrzése érdekében minden eddiginél fontosabb a magyar termékek támogatása és vásárlása – jelentette ki az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Egerben.

Soltész Miklós a Katolikus Karitász egri központjában tett látogatásán hangsúlyozta: a hazai áruk vásárlásán és fogyasztásán sokak egzisztenciája múlik.

A tét a munkahelyek megőrzése és újak teremtése mellett az, hogy az embereknek segélyek és támogatások helyett legyen lehetőségük dolgozni – tette hozzá, megjegyezve: „a legjobb karitatív tevékenység mindig az, ha munkát tudunk adni valakinek.”

Az új koronavírus visszaszorítását célzó óvintézkedések módosítása kapcsán az államtitkár figyelmeztetett: az a vidéki emberek számára enyhítést jelent ugyan, ám „a hegyről mindig veszélyesebb lejutni, mint elérni a csúcsot”.

A szigorú szabályok lazítására szükség van, de az egyúttal nagy csábítást is jelent, ezért még jobban oda kell figyelnünk egymásra, mert a járványnak még nincs vége, az hosszú ideig része lesz mindennapjainknak – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!