Krimi

2024.04.12. 05:43

Szülőknek kötelező: gyermekmentő mobilapplikációt készített a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

A gyermekmentő applikáció vészhelyzet esetén nagy segítséget nyújthat.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Elindította Mentő Márton elnevezésű, gyermekekkel kapcsolatos vészhelyzetekre felkészítő mobilalkalmazását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Az ingyenesen elérhető applikáció használatával a szülők felkészülhetnek egy baleset vagy betegség esetén felmerülő teendőkre, illetve a baj elhárítását interaktív eszközökkel gyakorolhatják. Az alkalmazás nemcsak szöveges tartalommal, hanem videókkal és interaktív feladatokkal is igyekszik elmélyíteni az elsősegélynyújtási ismereteket – írták.

 

Emergency,Medical,Service.,Paramedic,Is,Pulling,Stretcher,With,Patient,To
Vészhelyzet esetén segíthet a gyermekmentő mobilapplikáció
Fotó: Jaromir Chalabala / Forrás: Shutterstock

Szülőknek kötelező: gyermekmentő mobilapplikációt készített a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Közölték, az elmúlt években az idén 25 éves Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésében magasabb szintre lépett a gyermekmentéssel kapcsolatos, laikusok számára biztosított képzések és oktatóanyagok fejlesztése. 

Elkészült az interneten elérhető Életmentő szülők videósorozat, illetve a bank támogatásával megjelent és már több mint tízezer példányban elkelt a Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – Amíg a gyermekrohamkocsi megérkezik című oktatókönyv. 

A hiteles, több évtizedes, kórházban és mentőautón szerzett tapasztalatokat sűrítő oktatóanyagok mostantól a Mentő Márton online applikációban is elérhetőek – írták.

Hozzátették: a szervezet speciális szaktudását megosztja a Sürgősségi gyermekellátás – Az első órák teendői című orvosi szakkönyvben is, amelyet eredetileg 2015-ben jelentetett meg az alapítvány. A szakkönyv frissített, naprakész ismereteket tartalmazó új kiadását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat most mutatta be, melyből négyezer darab ingyenes példányt biztosít az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kötelékében dolgozó mentőorvosoknak, mentőtiszteknek és mentő-szakápolóknak.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 1999-ben indította el a budapesti gyermekrohamkocsiját, melyet már 25 éve működtet közösen az OMSZ-szel. Az alapítvány budapesti, miskolci és debreceni mentőegységei az eltelt időben több mint 60 ezer gyermeken segítettek országszerte. 2017 óta a budapesti gyermekmentő egységek az alapítvány által létrehozott józsefvárosi mentőállomásról vonulnak – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában