Teátrum

2017.11.04. 13:47

Puskin-érmet kapott Vidnyánszky Attila Moszkvában

A Nemzeti Színház igazgatóját, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tüntette ki szombaton, az orosz nemzeti egység napján.

Az orosz nemzeti ünnepen a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért négy külföldi személyiség - Vidnyánszky Attila mellett egy pakisztáni, egy litván és egy vietnami – kapta meg az orosz állami kitüntetést, amelyet az orosz külügyminiszter nyújtott át az általa vezetett tárca központi épületében – jelentette az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

A laudáció szerint Vidnyánszky Attila nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerűsítéséhez, és megismerteti a magyar közönséget Oroszország kulturális örökségével. Szergej Lavrov hangsúlyozta:

„Nagyra értékeljük azt is, hogy az Ön erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült felújítani az oroszországi és magyar színházak közötti együttműködést”

A Puskin-érmet 1999-ben alapították, orosz és külföldi állampolgároknak adományozzák a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén szerzett érdemeikért.

Borítóképünkön Vidnyánszky Attila a Zentai Magyar Kamaraszínház új kamaratermének avatásán október 19-én. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!