Songbook Songwriting Camp

2017.11.13. 14:15

Véget ért az első magyarországi nemzetközi dalszerző tábor

Több tucat új szerzeménnyel – kész állapotú vagy ahhoz közeli stádiumú dal megszületésével zárult az esemény, melyen húsz hazai és tíz nemzetközi dalszerző és producer vett részt.

Tállyán Oroszlános Borhotel exkluzív és nyugodt környezetében a részvevőknek lehetőségük volt kizárólag a zenére koncentrálni, miközben a különböző műfajban és módszerekkel alkotó művészek megismerhették egymást, országhatárokat átívelő kapcsolatokat teremtve ezzel.

A tábor szervezője, a Zeneszöveg.hu tervei szerint 2018-ban is megrendezi majd az eseményt, s bízik abban, hogy az idei rendezvényen szerzett tapasztalatokkal a tarsolyukban, még magasabbra emelhetik majd a színvonalat, és tovább gazdagíthatják a hazai és a nemzetközi zenei palettát, szorosabbra fűzhetik a zenészek és a szakmabeliek közötti kapcsolatokat.

Burai Krisztián – Knoll Gabi – Czutor Zoli, Kozma Kata – Calidora – Patocska Olivér (OliverFromEarth) – Iván Szandra, Závodi Marcel – Ash – Sam Wilson és még számos izgalmas kombináció, amelyek eredménye sok-sok izgalmas dal és jövőbeli együttműködés lehetősége. Jananas, a cseh duó vagy épp a Svédországban élő és sikeres karriert befutott, de magyar származású producer, George Németh és Johnny K. Palmer vagy épp Maria Mathea – mind színes egyéniségek emberileg és zeneileg egyaránt, a táborban azonban csapattá és kreatív közösséggé kovácsolódtak.

A zenélés mellett feltöltődésre is volt lehetőség, ezt volt, aki a csodaszép táj megismerésére, és akadt olyan, aki favágásra fordította – ez utóbbiban Czutor Zoltán is jeleskedett.

„Megtiszteltetés volt már maga a meghívás is! Elment majdnem úgy egy hét az életemből a tábor alatt, hogy észre sem vettem. Megismertem jó néhány magyar és külföldi kollegát, akik mind szakterületük tehetséges képviselői. Inspiráltak ott, akkor és azt érzem, hogy nagy hatással voltak rám a jövőmet tekintve is. Mindössze négy nap szólt alkotásról és tudtommal közel 30 dal készült el, ami ha nem is mind világsláger, vannak közöttük olyan trackek, amelyek a megfelelő előadóval körbejárhatnák a kontinenseket. Az újonnan szerzett kapcsolatok pedig mind hoznak majd nemzetközi együttműködéseket is, hiszen már most tudok 3-4 olyan projektről, ami a tábor után valósul meg brit – lengyel – magyar és egyéb formációkban. Figyelemre méltó kezdeményezés a SongBook SongWritingCamp és én ott voltam az elsőn!” – mondta Patocska Olivér, az OliverFromEarthfrontembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!