Tárlatok sora

2018.01.27. 22:31

Kortársakat és klasszikusokat is felvonultat a Budapest FotóFesztivál

A kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit: többek között Sandro Miller, Alain Laboile és portugál alkotók munkáit, valamint magyar csendéleteket vonultat fel február 28. és április 20. között több mint harminc fővárosi helyszínen a Budapest FotóFesztivál.

A rendezvénysorozat kezdőnapján nyílik meg a Műcsarnokban a világhírű amerikai alkotó, Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata – közölték a szervezők.

Az amerikai fotográfus John Malkovich-csal a fotótörténet ikonikus alkotásait fényképezte újra: a legendás színész a szintén chicagói Miller kamerája előtt számtalan névvel vagy név nélkül ismert figura – így például Marilyn Monroe, Che Guevara, Andy Warhol, Simone de Beauvoir, Albert Einstein és John Lennon – bőrébe bújt bele, megidézve a szinte mindenki által ismert képeket.

A Csöndesen – Kortárs magyar csendélet című kiállítás április 7-től a Kiscelli Múzeumban lesz látható. A fesztivál minden évben közös gondolkozásra és alkotásra hívja a kortárs magyar fotográfusokat egy-egy klasszikus fotográfiai műfajban. A Csöndesen fotópályázattal a csendélet területén született kortárs reflexiókat vizsgálják: a nyílt felhívásra több száz pályamű érkezett, amelyekből Somosi Rita és Szarka Klára kurátorok választották ki a tárlat anyagát. A kiállítók között a kortárs magyar fotó megannyi irányzata és korosztálya képviselteti magát, megmutatva a magyar fotóművészet színes gazdagságát és a több évszázados képzőművészeti múltra visszatekintő csendélet műfaj izgalmas aktualitását – olvasható a szervezők közleményében.

A Magyarországon kevéssé ismert kortárs portugál fotóművészetbe enged bepillantást a Camoes Intézet közreműködésével megvalósuló Láthatatlan városok című tárlat, amely Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáit mutatja be a Budapest Projekt Galériában március 3. és 31. között.

A Budapesti Francia Intézet Frankofón Fesztiváljának részeként rendezik meg március 24-től Alain Laboile francia fotográfus La Famille (A család) című kiállítását a Széphárom Közösségi Térben.

A Deák 17 Galéria Ata Kandó gyermekfotóiból nyit kiállítást, a Faur Zsófi Galéria Kudász Gábor Arion legújabb sorozatát mutatja be, az Olasz Kultúrintézet Emanuele Mascioni Bor Notebook (Bori notesz) című anyagát hozza Budapestre, a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János szemszögéből vizsgálja a 19. század második felének fényképezési szokásait, a TOBE Galéria pedig a venezuelai Lili(ana), majd a izraeli-venezuelai-brit Dafna Talmor munkáiból nyújt válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!